luni, 22 noiembrie 2010

10 destinaţii turistice recomandate pentru 2011

Hilton Worldwide în parteneriat cu Lonley Planet au întocmit lista celor 10 destinaţii turistice care merită să fie în itinerariul oricărui turist, dar pe care acesta nu s-a gândit să le viziteze.
evian1
Evian, Franţa
Situat pe malurile Lacului Geneva, înconjurat de ape albastre adânci şi munţi maiestuoşi, Evian-les-Bains are câteva surprize de oferit turiştilor. Localizat în Franţa, dar cu  vedere spre Elveţia, Evian are o moştenire istorică important, cu arhitectură care încadrează străzile oraşului. Modernul Palais Lumiere şi Les Thermes Evian atrag turiştii care doresc să se relaxeze profitând de preţurile la spa-urile publice.
vilamoura
Vilamoura, Portugalia
Resortul Vilamoura este inima Algrave, parte a Portugaliei recunoscută pentru frumuseţile naturale şi soare. De-a lungul timpului această zonă a devenit preferata celor care îşi doresc vacanţe însorite, gurmanzilor, pasionaţilor de golf şi iubitorilor de spa. Vilmoura oferă unele dintre cele mai bune condiţii de windsurfing din Europa, iar în Olhao, zonă pe care gurmanzii care preferă peştele şi fructele de mare trebuie să o viziteze, se găsesc numeroase restaurante care prepară peşte proaspăt din ocean.
toledo2
Toledo, Spania
Toledo este cunoscut ca La Ciudad Imperial (Oraşul Imperial), acesta este Roma Peninsulei Iberice, cu moschee, sinagogi, biserici şi numeroase muzee. Străzile înguste dispuse ca un labirint şi pieţele din Toledo reprezintă influenţele oraşelor Damascus, Cairo sau Maroc. Moştenirea arhitecturală a oraşului se reflectă în grandoarea catedralei gotice şi trăsăturile reci ale Alcazar.
haga
Haga, Olanda
Dacă întrebaţi un olandez care este oraşul preferat din ţara lor, răspunsul va fi de cele mai multe ori Haga. Cunoscută oficial ca Gravenhage, Haga este locul guvernării olandeze şi casa familiei regale. Oferind turiştilor o arhitectură deosebită, bulevarde şi parcuri verzi, galerii de artă prestigioase, o bucătărie internaţională apetisantă, muzee şi o viaţă de noapte dinamică.
dresden2
Dresden, Germania
Dresden este recunoscut ca oraşul priveliştilor care-ţi taie răsuflarea, dominate de domuri ale palatelor, bisericilor şi clădirilor impunătoare. Capitala saxonă a fost numită “Florenţa Nordului” în secolul XVIII, dar a fost decimată în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Muzeele de top trebuie vizitate, iar grădinile de vară de pe malurile râului ale oraşului supravieţuitor sunt o încântare aproape mediteraneană.
Dubrovnik4
Dubrovnik, Croaţia
Dubrovnik nu mai este un secret pentru turiştii de pretutindeni. Lordul Byron nu a exagerat când a descries Dubrovnikul ca “perla Adriaticii”. Zidurile clădirilor în stil baroc delimitează străzile pavate cu marmură se desfată în razele soarelui de la Marea Adriatică. Pe principala stradă pietonală, Placa, se găsesc numeroase cafenele şi magazine, iar strada este încadrată de monumente grandioase. Peisajul oraşului este completat de plajele, micile peninsule şi numeroase insule care îşi fac apariţia în mare.
antwerpen-skyline
Antwerp, Belgia
Oraşul belgian a devenit un punct de atracţie esenţial al Europei. Apreciat de mogulii modei, împătimiţi ai cluburilor, iubitori de artă şi furnizori de diamante, al doilea oraş ca mărime al Belgiei îşi etalează faima şi aprecierea. Tot oraşul este un muzeu architectural, de la fortăreţele medievale de pe malul râului, la creaţii arhitecturale moderne cu vedere la râu. Ca destinaţie de weekend Antwerpul concureză cu atracţiile celor mai faimoşi rivali.
lecce2
Lecce, Italia
Oraşul italian în lumina soarelui poate fi ameţitor. Bisericile cu arhitectură barocă: coloane cu capete sparanghel, deocoruri deosebite şi încadrate de statuete cu fiarele mitice ale nopţii. În secolul XVIII entuziastul voiajor Thomas Ashe a spus că Lecce este cel mai frumos oraş al Italiei, dar Marchese Grimaldi mai puţin impresionat de arhitectura oraşului a spus că faţada Santa Croce l-a făcut să se gândească că un nebun a avut un coşmar. Cu toate acestea oraşul este punctul de bază în explorarea Peninsulei Salentina.
09-Al-Hamra-Village_Site Image
RAK, Emiratele Arabe Unite
Trecut cu vedrea în broşurile turistice, Ras al-Khaimah, simplificat RAK, este o destinaţie subevaluată pentru vizitatorii către EAU. Situat în apropierea Munţilor Hajar, emiratul de nord este văzut ca poarta către Paninsula Musandam a Omanului. Priveliştile deşertice, combinate cu cele montane, dar şi plajele din apropiere cu ape limpezi uimesc vizitatorul.
philadelphia-3
Philadelphia, Statele Unite
Situat la 145 km de New York, Philadelphia a stat mult timp în umbra Big Apple. Existenţa lui era remarcată datorită faptelor istorice petrecute aici, excursii spre Liberty Bell, urmate de prânzuri cu Philly cheese steaks, dar fără să atragă vizitatorii în alt fel. Dar Philadelphia are multe de oferit, explorarea Fairmount Park şi a cartierelor renascentiste, viaţă de noapte activă, piese de teatru, concerte simfonice, muzică live sau clubbing.

sursa:horeca.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parearea voastra conteaza.