luni, 8 noiembrie 2010

Nonconformismul, ultimul trend în materie de hoteluri

Lonelyplanet.com a selectat cele mai inedite hoteluri din lume, hoteluri care propun turiştilor experienţe unice şi camere total neobişnuite. De la hoteluri care imită până în cel mai mic amănunt o închisoare, la hoteluri construite în stâncă naturală, hoteluri sub formă de igluu din care poţi admira aurola boreală în toată spledoarea sa, stând în pat şi până la hoteluri construite sub formă de galerie de artă contemporană... Deşi designul variază de la cel auster pâna la avantagardist, hotelurile sunt în permanenţă căutate de turişti amatori de experienţe noi.
Esbelli Evi, un hotel construit în stâncă naturală
 
Peisajul din regiunea Cappadocia aminteşte de poveştile cu zâne, dar este cât se poate de real şi garantează o experienţă cu adevărat unică, mai ales că hotelul Esbeli Evi a fost amenajat în mijlocul formaţiunilor stâncoase specifice zonei. Anumite părţi din hotel au fost construite de proprietari, dar cele mai multe sunt naturale.
Stâncile uriaşe adăpostesc mai multe camere, decorate cu şemineu, pat şi strictul necesar pentru un minim de confort. Decorul poartă amprenta culturală a zonei: carpetele sunt roşii şi au decoraţiuni turceşti, mobila este neagră, specifică Imperiului Otoman. De pe terasele naturale ale hotelului se poate admira zona plină de roci înalte şi găurite.