sâmbătă, 15 ianuarie 2011

O alianţă strategică în industria cafelei

Tata Coffee şi Starbucks au semnat un acord de principiu numit Strategic Alliance pentru dezvoltarea brandurilor în India. Cele două companii urmăresc colaborarea în vederea identificării resurselor de distribuţie a cafelei şi a procesului de prăjire a boabelor de cafea de cea mai bună calitate, iar acordul va sprijini intrarea pe piaţa indiană şi a operaţiunilor brandului Starbucks.
Tata Coffee ese unul din liderii din regiune care furnizează cafea boabe premium arabica şi conform înţelegerii cafeaua va fi prelucrată şi prăjită la fabrica Tata Coffee din districtul Coorg al Indiei. În plus Tata şi Starbucks vor căuta împreună modalităţile de extindere segmentului de retail al Starbucks în asociere cu marile magazine de tip outlet şi hoteluri.
“India este una dintre cele mai dinamice pieţe din lume, având o cultură diversă şi un potenţial imens”, a spus Howard Schultz, preşedintele Starbucks Coffee Company. “Acest acord reprezintă primul pas al intrării noastre în India. Ne concentrăm pe explorarea resurselor locale şi a posibilităţilor de prăjire a cafelei cu ajutorul miilor de fermieri din ecosistemul Tata.