sâmbătă, 4 septembrie 2010

Eurostar lansează campania pentru segmentul business travel

Eurostar, companie de transport feroviar rapid pentru călători, care face legătura între Marea Britanie şi restul Europei, a lansat o campanie publicitară cu scopul de a revitaliza piaţa de business travel. Campania cu reclame publicitare digitale, pe TV, outdoor şi CRM push (Managementul relaţiei cu clienţii), create de Fallon, coincide cu lansarea noului pachet al Eurostar, Standard Premier class, a anunţat site-ul britanic Marketing Magazine.


Însoţind sloganul “Let your mind explore”, asemănător cu “Exploring is beautiful” folosit de Eurostar în recenta campanile axată pe consummator, activitatea publicitară încearcă să întărească beneficiile pe care le oferă călătoriile la clasa business ale Eurostar.

Burger King vândut cu 3,26 miliarde de dolari

Oferta de achiziţie a Burger King a fost confirmată de Reuters, astfel fondul de investiţii 3G Capital a preluat lanţul de fast-food cu 3,26 miliarde de dolari.

Achiziţia s-a făcut cu 24 dolari pentru o acţiune Burger King, iar valoarea totală a tranzacţiei incluzând datoriile este de 4 miliarde dolari. Burger King are timp până la 12 octombrie 2010 să găsească o ofertă mai bună din partea altor cumpărători, după această dată acordul cu 3G Capital râmâne să fie finalizat.


Burger King, lovit de rata crescută a şomajului în rândul consumatorilor tineri, se aşteaptă la o cerere scăzută în acest an fiscal, din cauza revenirii lente a economiei americane şi a programelor de austeritate ale guvernelor din Europa. Analiştii susţin faptul că achiziţia de către un investitor privat dă posibilitatea Burger King să facă schimbări majore fără să se preocupe să-i mulţumească pe cei de pe Wall Street.

Restaurantele Burger King trebuie remodelate, pentru că au un aer îmbătrânit şi puţin atragător comparativ cu McDonald's. Cunoscut ca “Home of the Whopper”, Burger King are nevoie de un upgrade la tehnologie, pentru a permite urmărirea în timp real a tendinţelor din vânzări, mai spun analiştii.


McDonald's şi-a modificat meniul şi astfel deţine o cotă de piaţă mai mare. Modificarea meniului a însemnat adăugarea de salate şi sosuri cu mere, preferate de mame şi copii, cât şi apreciatele băuturi precum coffee latte, smoothie-uri din fructe şi frappe-uri.

sursa:horeca.ro
http://www.a4f.ro/


Numărul vizitatorilor străini în România în scădere

România este tot mai puţin căutată de turiştii străini. Ne-o spune Institutul Naţional de Statistică, conform căruia numărul vizitatorilor din alte ţări a scăzut în perioada ianuarie-iulie cu 1,9%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la aproximativ 4,2 milioane de turişti. Majoritatea vizitatorilor străini provin din ţări europene, 61,2% din aceştia sunt din Uniunea Europeană. Cei mai mulţi turişti care au vizitat România sunt din Ungaria, 40,3%, urmată de Bulgaria, Germania, Italia şi Polonia.


Datele transmise de Institutul Naţional de Statistică arată că sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în perioada ianuarie - iulie 2010 au însumat aproape 3,3 milioane, în scădere cu 4,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2009. Sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 22,6% din total, pondere apropiată de cea din perioada similară a anului trecut. În ceea ce priveşte înnoptările, mai puţin de 8,5 milioane de turişti străini au ales să-şi petreacă o noapte la noi în ţară, reprezentând o scădere de 9,3%.

sursa:horeca.ro
http://www.a4f.ro/


miercuri, 1 septembrie 2010

La Shanghai, pavilionul României vizitat de aproape 3 milioane de oameni

Potrivit MAE, Pavilionul României a găzduit, până în prezent, şapte forumuri economice şi numeroase alte evenimente de promovare a relaţiilor comerciale româno-chineze. În plus, a fost vizitat de 130 de delegaţii oficiale şi numeroase personalităţi din diferite domenii.


În cele 123 de zile de când s-a deschis expoziţia EXPO 2010 la Shanghai, peste 2,9 milioane de persoane au vizitat standul României, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe. Cei care au trecut pragul Pavilionului ţării noastre - Greenopolis - au asistat la peste 2.400 de spectacole oferite de artişti români, care au constat în spectacole de dans şi concerte zilnice de muzică populară şi clasică din repertoriul românesc şi internaţional.

marți, 31 august 2010

Turismul, o prioritate în blogosfera românească

Destinaţii de vacanţă şi atracţii culturale, istorice şi mondene, atât din România, cât şi din întreaga lume, pune la dispoziţia turiştilor, recent lansatul blog de călătorii www.travelsplendid.ro. Acesta este o avanpremieră a www.splendidgo.ro, un site românesc de turism cu conţinut în limba română şi rezervări în timp real, care va fi lansat în toamna acestui an.


Echipa de specialişti Splendidgo scrie articolele pe blogul travelsplendid.ro/com, pentru a oferi atât românilor, cât şi străinilor, diverse ştiri şi sfaturi din “culisele” domeniului turistic. ,,Ne dorim ca atunci când îşi vor alege destinaţia pentru viitoarea vacanţă, cititorii noştri să o facă în cunoştinţă de cauză şi să deţină toate informaţiile necesare pentru ca această evadare din cotidian să se transforme într-o vacanţă de vis”, spun reprezentanţii site-ului.

Subiectele abordate pe acest blog de călătorii sunt extrem de variate: “All IN”, “Descopery”, “Destinaţii” sau “Povestea ta”, sunt principalele secţiuni ale acestui blog. În sectiunea “All IN”, s-a încercat reinventarea sensului unui termen utilizat în special în lumea pokerului, cu o nouă conotaţie însă, care se potriveşte domeniului turistic. Astfel, conceptul de “All IN” include aici mai multe tipuri de vacanţe: culturale, gastronomice, exotice, sejururi wellness şi călătorii având ca scop shoppingul sau clubbingul. “Descopery” este

Lanţul hotelier Accor se extinde şi în Thailanda

Grupul hotelier Accor, cel de-al cincilea grup hotelier ca mărime din lume în anul 2010, potrivit MKG Ospitality, intenţionează să adauge în portofoliul său până la 13 hoteluri noi şi mai mult de 3.000 de camere în Thailanda în următorii ani.

Cu un portofoliu de 42 de hoteluri şi 10.044 de camere în Thailanda, Accor nu se opreşte aici; patru dintre viitoarele hoteluri se vor deschide în Bangkok în următoarele luni. Ele sunt Novotel Bangkok Silom Fenix cu 216 camere, Novotel Bangkok Fenix Ploenchit, care va avea 380 de camere, Ibis Bangkok Riverside cu 272 de camere şi All Seasons Bangkok Monumentul Victoriei cu 162 de camere.

Accor deţine în total 500.000 de camere şi o creştere anuală de 3,7%. Grupul şi-a deschis recent cel de-al 800-lea hotel brandul Ibis în Shangai, China. Planurile de expansiune Accor, continuă să rămână o prioritate, spun reprezentanţii lanţului hotelier, cu 105.000 de camere noi planificate.

sursa: horeca.ro
http://www.a4f.ro/

Top 10 cele mai curate ţări din lume

Calitatea aerului este un factor sine qua non pentru dezvoltarea turismului unei ţări. Deşi a devenit un lux în zilele noastre, aerul curat se mai păstrează totuşi în unele ţări, curat în limitele unei lumi în care incendiile, erupţiile vulcanice sau creşterea alarmantă a numărului de maşini reprezintă o realitate la ordinea zilei. Şi totuşi, care sunt cele mai curate ţări? Unde putem respira aerul cel mai pur şi unde putem bea apa cea mai puţin poluată? Iată topul acestor ţări publicat de The Economist.


1. Elveţia

Nu e de mirare faptul că Elveţia se află în topul celor mai curate ţări, dacă luăm în considerare relieful acestei ţări, format în principal din munţi şi lacuri. Dacă doriţi să vă bucuraţi de frumuseţea munţilor elveţieni, încercaţi WhitePod Village, situat pe un munte elveţian. Această staţiune eco de lux oferă vizitatorilor peisaje mirifice şi condiţii de cazare de extraordinare.

2. Norvegia

Alimentat de natură” este sloganul turiştilor norvegieni şi dacă faceţi o escapadă în această ţară veţi înţelege de ce… Stânci abrupte se cufundă în fiordurile de albastru intens, în timp ce cascadele care se răsfrâng pe versanţi crează un peisaj de o frumuseţe rară. Cea mai bună modalitate de a te bucura de natura norvegiană este mersul pe jos, iar zona Bergen este o regiune minunată pentru drumeţii.

3. Suedia

Vecină cu Novegia, Suedia are cascade care îţi fură ochii, plaje de nisip alb, munţi, pajişti şi peste 24.000 de insule strălucitoare. Suedia a fost a doua ţară din lume care a introdus o cartă de eco-turism şi a creat de asemenea prima etichetă ecologică europeană care asigură calitatea a aproximativ de 180 de vacanţe şi a activităţilor desfăşurate de 80 de tour operatori din toată ţara, certificaţi eco.

4. Finlanda
Laponia este una dintre ultimele regiuni sălbatice, încă nealterate ale Europei, cu păduri vaste şi sute de lacuri curate. Vizitatorii se pot bucura de soare la miezul nopţii, de un peisaj natural uimitor şi pot întâlni animale precum urs sau râs. Un paradis pentru excursionişti, motociclişti şi pentru caravane, Finlanda a fost recent declarată ,,Cea mai bună ţară din lume” de către Newsweek, reprezentând un loc excelent pentru escapade.