vineri, 27 august 2010

10 trenduri în sectorul fast-food şi gustări pentru 2010

Food Channel a anunţat principalele trenduri în sectorul fast-food şi gustări în cadrul raportului publicat în colaborare cu CultureWaves, Mintel International şi International Food Futurists. Trasarea acestor direcţii are ca scop să inspire oamenii să mănânce sănătos şi prezintă consumul de alimente în zilele noastre când băuturile energizante şi suplimentele nutritive au luat locul mâncării, iar oamenii nu mai au timp să mânânce într-un cadru special amenajat.

Potrivit editorilor foodchannel .com, principalele 10 trenduri sunt:
1. Chip and Dip 2.0. Diferitele sortimente şi arome de cipsuri dau consumatorilor posibilitatea să mănânce ceva rapid, iar sosurile în zilele noastre tind să fie mai sănătoase, mai picante şi deseori sunt servite calde.


2. Small and Sensational. Oamenii consumă mai mult şi mai des gustări bogate în proteine ca înlocuitor al meselor principale ale zilei. Produsele servite rapid, de genul Steak ’n Shake şi Big Mac de la McDonald’s, sunt preferate de consumatorii aflaţi în criză de timp.

joi, 26 august 2010

Cele mai spectaculoase 10 panorame de pe acoperişurile hotelurilor

Seviciile excelente, dotarea cu spa-uri şi un restaurant excepţional sunt atuurile clasice ale unuihotel deosebit. Cu toate acestea unele hoteluri merge mai departe şi oferă oaspeţilor lor un lux în plus şi anume o panoramă de neuitat a oraşului în care sunt situate.


Acoperişurile celor mai importante hoteluri din oraşele mari sunt amenajate cu bar, restaurant şi chiar piscină, locuri din care oaspeţii se pot bucura de vederea panoramică a întregului oraş. Site-ul de rezervări hoteliere trivago.co.uk a întocmit o listă cu 15 hoteluri din întreaga lume, ale căror etaje superioare oferă mai mult decât un simplu balcon sau terasă. De la Dubai la Berlin şi de la Atena la New York, oaspeţii se pot delecta la înălţimi considerabile cu panorama senzaţionale ale oraşelor.

1. Jumeirah Beach Hotel (Dubai)

Jumeirah Beach Hotel este un hotel de lux din Dubai situate pe plajă. Această clădire masivă deţine 617 camere, un water park şi 20 de restaurante. De pe cele două terase principale, una deasupra restaurantului Marina şi cea de-a doua situată la etajul 24 în cadrul barului Uptown, clienţii pot admira priveliştea Golfului Persic, respectiv luminile oraşului şi clădirea hotelului Burj Al Arab.

2. Hotel Lebua State Tower (Bangkok)

Hotelul Lebua din Bangkok îşi întâmpină oaspeţii pe malul râului Chao Phraya. A doua cea mai mare clădire din capitala tailandeză oferă de la etajul 63 o