luni, 22 noiembrie 2010

10 destinaţii turistice recomandate pentru 2011

Hilton Worldwide în parteneriat cu Lonley Planet au întocmit lista celor 10 destinaţii turistice care merită să fie în itinerariul oricărui turist, dar pe care acesta nu s-a gândit să le viziteze.
evian1
Evian, Franţa
Situat pe malurile Lacului Geneva, înconjurat de ape albastre adânci şi munţi maiestuoşi, Evian-les-Bains are câteva surprize de oferit turiştilor. Localizat în Franţa, dar cu

Somelierul Anului 2010 în România

În data de 16 noiembrie s-a desfăşurat în cadrul Barmaniada 2010 etapa dedicată somelierilor, eveniment organizat de Barmania şi Federaţia Somelierilor din România. Etapa, a patra dintr-o serie de cinci, s-a desfăşurat la Tonka Soul Cafe şi a reunit zece dintre cei mai pricepuţi maeştrii în tainele vinului, cunoscuţi şi sub denumirea de somelieri. 
 Concurenţii au fost supuşi pe parcursul zilei unui test teoretic, iar seara cei mai buni 7 participanţi au concurat din nou, de această dată în finală. Misiunea lor nu fost deloc uşoară, ei au trebuit să recunoască şi să descrie o băutură spirtoasă albă, una brună, şi trei tipuri de vin; corectarea la prima vedere a unui meniu de vinuri şi servirea clasică a unui vin sau a unei şampanii.