miercuri, 17 noiembrie 2010

Turismul mondial intră într-o nouă eră

Turismul mondial va suferi schimbări semnificative în următoarele două decenii. China este pe cale de a deveni cea mai puternică forţă din industria turismului mondial, este concluzia trasă la World Travel Monitor Forum, din Pisa, între 4-5 noiembrie 2010. 50 de experţi în turism din toată lumea şi oameni de ştiinţă au prezentat aici statistici actuale şi ultimele trenduri în turismul mondial. China, spun experţii în turism, va trebui să facă faţă unei provocări extrem de mari: specializarea şi profesionalizarea angajaţilor din industria travel şi din industria hotelieră.
„Până în anul 2030, China va deveni cea mai populară destinaţie din lume. 
În plus, în următorii 20 de ani China va înlocui Germania la capitolul cea mai vizitată ţară din lume. Atunci când reglementările pentru vize pentru cetăţenii din Republica Populară Chineză se vor schimba în cele din urmă, turiştii din China sunt aşteptaţi să depăşească cu mult pe cei din alte ţări”, a declarat profesorul Haivan Song, de la Universitatea Politehnică din Hong Kong. Acesta susţine prelegeri la a doua cea mai mare universitate din lume, predând cursuri de turism şi de industria ospitalităţii.  

Potrivit acestuia, explozia de turişti în China în următoarele două decenii presupune că această ţară va trebui să facă faţă unor mari provocări, în special în pregătirea angajaţilor în industria hotelieră şi de travel.
Potrivit  previziunilor lui Haivan Song, în următorii cinci ani numărul sosirilor turistice în China va fi crescut deja de la 150 de milioane la 385 de milioane. „În ritmul actual China va deveni o putere economică egală cu a Europei şi a Marii Britanii combinate. Rolul Chinei în turismul mondial va fi similar.”, a mai declarat Haivan Song. Simplificarea procedurilor de acordare a vizelor va afecta de asemenea turismul din China. „Când aceste bariere vor dispărea, cetăţenii chinezi vor începe să organizeze excursii pe cont propriu”, a mai declarat acesta. 
Potrivit Consiliului Naţional de Turism din Germania, din luna ianuarie 2010 până în luna august, numărul înnoptărilor cetăţenilor chinezi în Germania a crescut la 652,459, reprezentând o creştere anuală de 28%. „Previziunile pentru turismul din regiunea Asiei şi în special pentru China, reprezintă veşti bune pentru Germania ca o destinaţie turistică", a declarat Martin Buck, director în cadrul Messe Berlin. Lansând ITB Asia, eveniment anual, în Singapore, am pregătit terenul pentru a răspunde nevoilor de pe piaţa asiatică aflată în creştere”.
Lansat de firma de consultanţă IPK Internaţional şi sponsorizat de ITB Berlin, în fiecare an la World Travel Monitor Forum, în Pisa, 50 de experţi şi oameni de ştiinţă din toată lumea prezintă statistici actuale şi ultimele trenduri în turismul mondial. 

sursa.horeca.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parearea voastra conteaza.